2019. 06. 09. Szabolcs

Több barátunkkal egyetértésben arra jutottunk, hogy ha már itt a lehetőség ismeretlen származású egyedek regisztrálására, akkor ezt meg kell ragadnunk és elindultunk, hogy minél több agarat láthassunk és arra érdemeseket megpróbáljuk meg is vásárolni a Szabolcs megyei falvakban. Köszönjük az idegenvezetést Szabó Rolandnak!
Mi egy zsemle színű agárhölggyel, Bodzavirággal tértünk haza a nagy útról. Remélem egyszer lesz lehetőség rá, hogy kiderüljön mit rejt a génjeiben ez a remek jellemű magyar agár!

 

2019. 06. 07. Tomajmonostora

Mindig nagy öröm számunkra, ha gyerekekkel ismertethetjük meg a magyar agarat és vele az agarászat történetét! Köszönjük a lehetőséget a Tomajmonostorai Általános Iskolának!

 

2019. 06. 01. Gödöllő

Cickének még hiányzott a tenyészszemléje és ha már mentünk, akkor a frissen megnyílt törzskönyvbe regisztráltattuk Baliánt és Kálát, sőt mindketten tenyészthető minősítést is szereztek a Magyar Agár Fajtagondozó Egyesület elnökasszonyától, Juhász Csillától.

 

 

2019. 05. 25. Csongrád

Az Országos Agarász Egyesület coursing bemutatót szervezett a csongrádi Hagyományos vadászati módokat és eszközöket népszerűsítő vadásznapra. Örömmel tettünk eleget a meghívásnak és remek napot töltöttünk barátaink társaságában!

 

2019. 05. 12. Debrecen

Márton Gábor barátunk nem tudott ellenállni a Sarkady-Sárkány kennel egyik gazdikereső kis kanjának, Dongónak. Gondoltuk ne menjen egyedül, ha már úgyis barátokhoz utazik. Remek nap volt, jó hogy nem hagytuk ki!

 

2019. 05. 11. Hódmezővásárhely

Az Alföldi Állattenyésztési Napok kihagyhatatlan esemény számunkra, de ez volt az első olyan, ahol Tari Józsi barátunk nélkül kellett helyt állnunk és megpróbálni úgy bemutatni magyar fajtájú kutyáinkat, ahogyan ő tette volna.

 

2019. 03. 15. Gölle, Kazsok, Bikács-Kistápé

Hírt kaptunk róla, hogy egy számunkra igencsak értékes magyar agár leányzónak új gazdára van szüksége. Kocsiba pattantunk, Szegeden csatlakozott hozzánk Gábor barátunk, majd Göllében elidőztünk picit az Olajos-réti kennelnél. Jókat beszélgettünk, átugrottunk Kazsokba Káláért,  hazafelé még meglátogattuk Áfonyánk kiválasztottját, Olajos-réti Győzős Inast. Éjjel értünk haza az új leányzónkkal, de az ilyen utak mindig megérik a fáradságot, mert rengeteg élménnyel gazdagítanak!

 

 

2019. 02. 09. FeHoVa - Budapest

A Fegyver Horgászat Vadászat nemzetközi kiállítás egyik magyar agaras programjának keretében remek fajtabemutatón vehettünk részt a Magyar Agarász Hagyományőrző Egyesület szervezésében és közben nagyon sok barátunkkal találkoztunk és rengeteg új rajongót szereztünk a fajtának.
Fényűző Derengő "Panni",
Sarkady-Sárkány Bájos és Olajos-réti Győzős Fényesség "Fényes" tartottak velünk. Az agaraink kiválóan helyt álltak egész nap, pedig volt élményben részük bőven. Nagyon büszkék voltunk rájuk!

A FeHoVa keretében megrendezésre kerülő tenyészszemlén tenyészthető minősítést szerzett Juhász Csillától a Magyar Agár Fajtagondozó Egyesület elnökétől Fényűző Andrássy Gróf "Atanáz",   Fényűző Bariton, Fényűző Derengő "Panni" és Sarkady-Sárkány Bájos. Köszönjük a remek bírálatokat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oldalmenü